Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на 10 януари

Ще обсъдят и въпросите на сигурността
106
Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна на 10 януари
Снимка: БГНЕС, архив

Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна и по въпросите на сигурността на 10 януари, заяви Белият дом, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

На преговорите се очаква да бъдат обсъдени въпроси, свързани с контрола върху ядрените оръжия.

"Съединените щати искат да водят диалог с Русия", заяви говорител на американския национален съвет по въпросите на националната сигурност.

Преговори между Русия и НАТО може да има на 12 януари, а на 13 януари може да има преговори между Русия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, изтъкна говорителят.

Русия иска да спре разширяването на НАТО на изток и да предотврати пълноправното членство на Украйна в организацията, което Москва възприема като заплаха, отбелязва ДПА.

Вашингтон уверява, че в разговорите с Москва няма да бъде взето никакво решение, без да има допитване до съюзниците и до Украйна.

От седмици Западът е обезпокоен от информации, че Русия е струпала десетки хиляди военни в райони недалеч от Украйна.

В събота руското министерство на отбраната обяви, че над 10 000 военни ще се върнат в техните бази, след като са участвали във военни маневри. Ведомството не съобщи колко от тях са били на границата с Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 93 В САЩ няма енергийна криза. Природният газ е на същата цена като миналата година и е 10-15 пъти по-евтин от газа в Европа. Днес например е под 140 долара за 1000 куб. метра.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой пак ще пълзи на килимчето в Москва.Зеления гущер е пред смърт от енергиен глад.Цените на енергоносителите излетяха в Космоса и на западняците задниците им ще хванат пайжина,а нашите ще зараснат,щото ще няма какво да ядем и сер...м.Така ще се появи и новата раса,след новия ред.Само с уста да лае,но нищо да не прави.Дето се вика,чака ни щастието на кучешкия живот.А Русия изобщо не я мисля.Жал ми е за питеците на запад,дето се мислят за човеци.
72
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 дни ще набиват агресивното канче на Русия. На 10 януари, 12-ти и 13-ти, но това е крайно недостатъчно да им се налее акъл на руснаците. Ще трябват и петролно ембарго.
71
0
 
5
 
! Отговори
Men преди 2 години
Наблизо 300-350 км по близо са до Беларус и ако нападнат сигурно ще е като в Сирия надали ще използват пехотата и най вероятно ще стане като в Крим по голяма част от украинската армия влезе в редовете на руската
70
0
 
5
 
! Отговори
джо преди 2 години
До Анонимен. Не знам кой е напълнил гащите, но положението не е розово. По-добре за Украйна е да не пробват Руската търпимост.
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съборете "Мексиканската стена". Пуснете Вятърът на промяната в САЩ. Нека щатите получат независимост от Вашингтон. Югът да се отдели. Да се създадат независими индиански държави в Средния Запад. Това е демократично.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа как раздели България на 3 части през 1879 година? Сега ще делим Украйна. Няма нищо лошо да се раздели тази голяма фалшива държава, създадена от болшевиките и от Ленин и Сталин. При Руската империя е нямало Украйна. Пак няма да има.
67
1
 
10
 
! Отговори
С ФАЩ трябва... преди 2 години
..да се преговаря само от позиция на Силата.Американците разбират само от юмрук , бомби и ракети.Освободете Джулиан Асанж, канонизирайте Джордж Флойд, отворете границата за мексиканците :))))
66
2
 
12
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 2 години
*** го доказвай на "арменския поп".Пък ако си украинец грабвай пушката и въшкарника и тичай да защитаваш евроатлантическите "ценности", третия пол и еднополовата любов ;))
65
1
 
9
 
! Отговори
Бонго на Конго? преди 2 години
До Вася Бонго Бонго: Писах ти вече, пий си ракията. Какво се мъчиш да доказваш като хал хабер нямаш от тази техника. Хиперзвукова наричат всяка ракета, която надвишава скоростта на звука, такова и други държави имат. Но такива със скорост 8М има само Русия. Схващаш ли разликата? И американците го признават. Чети Wikipedia на английски (ако можеш).
64
8
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Ключът за обяснение на това защо точно град Славянск стана горещата точка на картата на Донбас и Украйна може би е шистовият газ, Журналисти са провели свое разследване за тайната на така наречения Юзовски проект, който с неохота се обсъжда дори в самата Украйна, тъй като той засяга значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.Обстоятелствата сочат, че в Донбас няма никаква борба за хуманизъм, федерализация, защита на рускоезичното население, славянските патриоти и срещу митичните бандеровци и хунтата в Киев.Това са измислени образи, създадени в каби
63
2
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Вася Бонго Бонго : Като ти гледам правописа, на теб само "остата" ти е голяма, и то за да пишеш г'лупости. Пий си ракията, там поне сигурно няма да се изложиш.
62
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До Вася Бонго БонгоТози път Запада ще преговаря за живота си. Защото заплахата не е Русия, а Китай. Ако Западът не се сдобри с Русия, Китай ще ги изяде с парцалите. Впрочем в САЩ добре го разбират, но в Брюксел-не.
61
1
 
5
 
! Отговори
Бонго на Конго? преди 2 години
До Вася Бонго Бонго: Щели да умрат от глад? Няма я вече тази опорка. Русия от няколко години е сред най-големите световни износители на пшеница. САЩ и Канада произвеждат повече, но изнасят по-малко.
60
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Путин им показа жълтия картон, но те високомерно и надменно се правят на неразбрали. Ще узреят за правилното решение, ама по трудния начин.
59
1
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До кратко и ясно: Кратка и ясна г'лупост си написал.А до Анонимен 64: Нямала Русия армия и технологии? Хайде де. Наскоро направиха залпово изстрелване на хиперзвукови ракети Циркон, които развиват скорост до 8М, а тест на подобна ракета на САЩ за пореден път беше неуспешен. Американците знаят кой какво има и затова ще преговарят.
58
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 години
След като войната е САЩ-Русия, нормално е преговорите да бъдат между тях, а не с проксита като Украйна и ЕС.
57
1
 
1
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 2 години
До Анонимен 61: В Русия военната служба е задължителна - 12 месеца. И на този, който му предстои да служи (или синът му ще влиза в казармата) съвсем не му е все едно какво става край границата.
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се срещнат. Ще пийнат , ще поприказват. И после доклади в Кремъл за свършената работа. Обикновенният руснак въобще за тази среща не иска да знае.
55
1
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 59: В това, което си написал, ако замениш Русия със САЩ ще се съвсем вярно. Даже повече - САЩ не се притесняват да заплашват само съседите си. Излъгали са Горбачов навремето, че НАТО няма да се разширява на изток, а сега казват "Къде е написано това"?